Image

Boltainer Batterijen

Batterijopslagsystemen spelen een essentiële rol in het balanceren van vraag en aanbod van hernieuwbare energie. Deze systemen slaan gegenereerde energie op voor later gebruik, wanneer de energiebehoefte van een organisatie groter is dan het beschikbare aanbod. Er zijn verschillende soorten batterijen en toepassingen beschikbaar, en Boltainer kan helpen bij het maken van een geschikte en kosteneffectieve keuze voor de aanschaf of huur van een batterij.

Wij bieden gratis een financieel duurzaamheidsrapport t.w.v. € 1500,- aan, waarmee u inzicht krijgt in welke batterij het meest geschikt is voor uw specifieke situatie. Daarnaast ontvangt u informatie over de mogelijke omzet, terugverdientijd en CO2-besparingen die u kunt behalen.

Optimaal gebruik maken van schone energie

We bevinden ons in een overgangsfase van een traditioneel energiesysteem dat afhankelijk is van fossiele brandstoffen naar een decentraal en duurzaam systeem. Dit resulteert in een groeiend aantal momenten waarop er veel of juist weinig energie beschikbaar is. Energieopslag speelt een cruciale rol in de verschuiving naar 100% schone energie, omdat het groene energie beschikbaar maakt op momenten dat er geen zonneschijn is of windkracht ontbreekt.

1: Kennismaking

Om een goede start te maken, plannen we een kennismakingsgesprek waarbij we de batterijscan bespreken. Tijdens een bezoek op locatie zullen we jouw wensen, mogelijkheden en het proces bespreken. Batterijen kunnen op diverse manieren worden ingezet, zoals voor verduurzaming of het behalen van financieel rendement. We zullen ook de mogelijkheden bespreken voor het gebruik van batterijen bij beperkte netaansluitingen, als back-upvoeding of als noodstroom op locatie. Samen zullen we de oplossing vinden die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie.

2: Advies en ondersteuning voor energieopslag

Boltainer biedt uitgebreid advies en ondersteuning bij de integratie van batterijsystemen, met een focus op batterijen variërend van 5 kWh tot 1 MW. We berekenen de voordelen die een batterijsysteem kan bieden en inventariseren de technische vereisten voor jouw specifieke situatie. Een batterijoplossing kan al mogelijk zijn door het plaatsen van een Boltainer op jouw terrein en deze te verbinden met een transformator. We kunnen ook assisteren bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen van alle betrokken partijen.

3. Batterij implementatie

We gaan nu aan de slag met de implementatie van de batterij. Veiligheid en goede afstemming met alle betrokken partijen, zoals leveranciers, installateurs en verzekeringsmaatschappijen, staan centraal. We zorgen ervoor dat de batterij geen enkel risico met zich meebrengt en dat de plaatsing geen of minimale hinder veroorzaakt voor jouw organisatie.

De implementatie en oplevering van deze innovatieve vorm van energieopslag zijn belangrijke mijlpalen die gevierd moeten worden. Samen zullen we een officiële opening organiseren, waarbij genodigden en de lokale pers aanwezig zullen zijn. We zullen ook foto’s maken die je met trots kunt delen.

4. Exploitatie en beheer

Efficiëntie verhogen & Energieopslag optimaliseren

Na de oplevering wordt het beheer van de batterijsystemen actief verzorgd door Boltainer. We exploiteren de batterijen op een transparante manier, in samenwerking met onze partners, om ervoor te zorgen dat de batterijen optimaal presteren. We monitoren continu het laad- en ontlaadproces van de batterijen en verzorgen het onderhoud met behulp van de software van Battery Based Trading. Door snel te reageren op storingen en afwijkingen, voorkomen we dat er kansen worden gemist. Je kunt de prestaties van de batterijen volgen via je eigen dashboard, waardoor je inzicht krijgt in de efficiëntie van de energieopslag.

5. Samenwerken met Boltainer

Een batterijproject kan op verschillende manieren worden aangepakt. Wij bieden ondersteuning bij de voorbereiding, financiering, plaatsing en beheer van jouw batterijproject. Als je dat wenst, kunnen we ook de volledige verantwoordelijkheid op ons nemen. Samenwerken met Boltainer stelt je in staat om energieopslag te realiseren met behulp van co-financiering. Laten we samen aan de slag gaan en jouw energieopslagproject realiseren!

Welke batterijoplossing past bij jouw organisatie? Ontvang kosteloos en vrijblijvend een Duurzaamheids-en rendement rapportage!

Soort energie contract(Required)
Aansturen(Required)